DEMİR DOĞRAMA ÇELİK ÇATI

DEMİR DOĞRAMA ÇELİK ÇATI; Sağlamlık, kalite, uzun ömür, bilinenin aksine normal çatılardan hafif olması, üzerinde değişiklik yada çalışma yapma kolaylığı sağlamaktadır. Kullanılan malzemelerden işçiliğe yada tüm aşamaların fabrikasyon ve endüstriyel olması, güvenli olması, zevke yada ihtiyaca bağlı her şekilde imal ve montaj edilebilir. Şık görünüm verir ve büyük yapıları normal çatı sistemleri kapatamaz o sebeple büyük fabrika, bina yada yapılarda çelik konstrüksiyon çatılar kullanılır.

Ortaklar Demir Doğrama ve Çelik Konstrüksiyon firması olarak binanızın özelliklerine göre en uygun çatı modelinin projelendirmesini yapıp mekânınıza çelik çatı sistemlerinin kurulumunu gerçekleştiriyoruz.

 

Çelik Çatı Modelleri

Çelik Konstrüksiyon Çatı:

Çelik konstrüksiyon çatılar üretiyoruz. Her şart ve koşulda, her ve şart ve koşula uygun çelik çatı projelerimiz bulunmaktadır.

Demir Çatı – Metal Çatı:

Demir çatı veya metal çatı diye de anılabilen esasen çelik çatılar üretiyor ve montajını yapıyoruz.

Uzay Çatı Sistemleri:

Uzay çelik çatı denilen sistemi genellikle; aquapark, sanayi siteleri, spor tesisi, fuar alanları, sergiler, fabrika, depo veya depolama alanları, stadyum ve otoparklarda kullanılır. Uzay çelik çatılar ağ görünümüne sahip değişik ve şık görünümleriyle dikkat çekici özelliğe sahiptirler.

Beşik Çelik Çatı:

Beşik çatılar genellikle çatı katı bulunan binalarda kullanılır. Eğimlik açısı sayesinde istenilen yükseklik verilebilir ve çatı altında istenilen yaşam alanı veya depolama alanı sağlanabilir.

Mansard Çelik Çatı:

Beşik yada kırma çatılara ek farklı açılarda ekler yapılarak çatı altındaki köşe alanları daha kullanışlı hale getiren çatı tipine mansard çelik çatı denilmektedir.

Kafes Çelik Çatı:

Stadyum gibi çok büyük alan yada yapıların üzerini örten 3 boyutlu çatılara denir.

Kırma Çelik Çatı:

Üstünü kapladığı yapının her yüzüne doğru inen yüzeyleri bulunan ve yapıyı çepeçevre dolaşan olukları yatay ve aynı düzlemde olan çatıya kırma çatı denilmektedir. Ayrıca yüzeyli çelik çatı diye de anılmaktadır.

Sundurma Çelik Çatı:

Genellikle bina girişleri veya bitki, eşya gibi bir takım alanları korumak amaçtı 3 tarafı açık olan çatı şeklidir.

Kule Çelik Çatı:

Genellikle küçük boyutlu kare, dikdörtken veya yuvarlak biçimdeki yapılara uygulanan dik açılı çatı şeklidir.

Fenerli Çelik Çatı:

Genellikle beşik çatı ve sundurma çatıların birleşmesiyle ve çatı altında kalan kızmın aydınlık olması için yapısında sıra cam pencereler bulunduran çatı şekline fenerli çelik çatı denir.

Kenet Çelik Çatı:

Kenet çelik çatı; boyalı galvaniz sac, alüminyum, alüzing, bakır ve titanyum çinko gibi kaplama malzemelerinin her 60 santimetrede bir klipslerle çatıya montajına denir. Kaplama malzemeleri kenet makinesi ile istenilen açı ve ebatta kesilebilir.

Set Çelik Çatı:

Yan yana dizilmiş beşik çatılar veya fenerli çatılardan oluşan, güneş enerjisinden en fazla yararlanmaya olanak sağlayan çatı şeklidir.

Kombine Çelik Çatı:

Kademeli olarak uygulanmış sundurma çatıların fenerli çatılarla birleştirilmiş halidir ve yüksek bir çatı istenmediğinde ve güneşten en çok faydalanmak istenildiğinde kullanılan çatı şeklidir.

Tonoz Çelik Çatı:

Çok eski zamanlardan beri uygulanan yarı silindir şeklindeki çatı şekline tonoz çelik çatı denir.

Polikarbon Çatı:

Şeffaf olan polikarbonla örtülen çatılara polikarbon çatı denmektedir.

Çelik Çatı sistemlerinde en iyi fiyat teklifini almak için lütfen firmamızı arayın.

Çelik Çatılar Hakkındaki Yanlış Bilgiler

Ülkemizde inşaat sektörü her geçen yıl bölgenin lideri konumuna doğru hızla ilerlese de, çelik konstrüksiyon ve çatı sistemleri halen yeterince tanınmamaktadır. Bu nedenle de bazı bilinçsiz kullanıcılar çelik çatılardan hatalı bilgiler nedeniyle uzak durmaktadır. Aslında en akılcı malzeme olan çelik hakkında yanlış bilinenler arasında şunlar sayılabilir:

Yıldırım Riski: Çelik çatılar, yaygın kanının aksine evinize yıldırım düşme riskini arttırmazlar. Ayrıca evinize yıldırım düşse bile çelik çatı “kafesleme” etkisi yaparak elektriği binadan güvenli bir şekilde toprağa akıtacaktır. Yanmayan bir malzeme olan çelik, en yüksek yıldırım riski taşıyan bölgelerde dahi rahatlıkla kullanılabilir.

Gürültü: Çelik çatılar hakkındaki bir diğer yaygın batıl inanç ise diğer çatı tiplerine göre bina içerisine daha fazla gürültü girişine izin verecekleridir. Ancak günümüzün çelik çatıları sesi yalıtan bir kaplama malzemesi içerirler. Bu da yağmur veya trafik kaynaklı gürültünün diğer çatı tiplerine göre çok daha iyi yalıtılmasını sağlamaktadır.

Paslanma: Günümüzün çelik çatı sistemleri dayanıklı olmak üzere üretilmektedir. Çelik çatınızın iskeleti ve dış panelleri çinko ve alüminyumdan oluşan özel bir alaşımla korunur. Fabrika aşamasında uygulanan bu kaplamanın üzerine, dilediğiniz renkte boya uygulanabilir.

Çelik Çatı Uygulaması Nasıl Yapılır?

Çelik çatı yapımı aşamalarını kısaca özetleyecek olursak; Keşif, projelendirme, tasarım ve onay sonrası projede kullanılacak çeliğin üretimi ve daha sonrasında montaj, izolasyon, boya ve kaplaması yapılarak çelik çatı projesi sonuçlanır. Bu işlemler sırasında harika mühendislik tekniklerinden yararlanılır, en iyi çelik çatıyı yapabilmek için özverili bir çalışma yürütülür. Ayrıca tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını ve iş güvenliği kurallarınca hareket edildiği bir gerçektir

Tonoz, Makaslı ve Oturtma Çelik Çatı vb. tüm çatı sistemlerinde profesyonel hizmet alabileceğiniz en iyi adrestesiniz

 

Ferforje İmalat ve Montajı;

Ferforje İmalat ve Montajı;
Ferforje İmalat ve Montajı;

 

 

 

 

Tel, Çit, Panel Çit, Örgü Tel  İmlalat;

Tel, Çit, Panel Çit, Örgü Tel  İmlalat

 

 

 

 

Bisiklet Parkı İmalat ve Montaj;

Bisiklet Parkı İmalat ve Montaj;

 

 

 

 

 

 

Yangın Merdiveni İmlalat

Yangın Merdiveni İmlalat;Asma Kat  İmalat ve Montaj;